quickie

2009

 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag tatuerade ryggen. Såg Metallica och Bruce. Besökte Tullinge. Lagade mer mat. Höll i en nollning. Var toastmaster, två gånger. Besökte Klimpfjäll. Firade en två års dag.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Hade inga så kunde inte hålla några

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja Anna och Jonas fick lille söte Albin

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, och hoppas att det blir samma svar nästa år

5. Vilka länder besökte du?

Bara Sverige, men förhoppningsvis mer resande nästa år

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?

Mer resor och kanske ett sommarjobb :)

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?

15/6 :)

8. Vad var din största framgång 2009?

Överlevde skolan och klarade den mycket bättre än förväntat

9. Största misstaget?

Att jag inte sommarjobbade

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Inte mer än vanligt :P

11. Bästa köpet?

Diskmaskinen!

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Tragiskt nog alkohol och utekvällar, hade kännts lite bättre om det hade varit typ svältande barn...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Fredrik gör mig alltid lika glad hela tiden :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?

Alla Metallica och Bruce, men även I know you want me haha

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Inte lika glad som 2008 skulle jag väll säga men ändå inte ledsen

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Rest mer och fokuserat lite mer på vad jag vill och inte på att göra de alla andra vill

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Ätit haha

18. Hur tillbringar du julen?

Med Fredriks familj, mor och far åkte ju iväg :/

19. Blev du kär i år?

Var ju redan kär men faller för Fredrik varje gång han ler mot mig :)

20. Favoritprogram på TV?

Alla matlagningsprogram, Grand Design, The Doctors, mm..

21. Bästa boken du läste i år?

Twilight, tror jag aldrig har läst samma böcker så många gånger...

22. Största musikaliska upptäckten?

Gammal musik som hittades på gamla skivor

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

En mycket bra dag med familj med släkt och vänner

25. Något du önskade dig men inte fick?

En utlandsresa

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?

Mor och far kom upp från övik med lillskit 1 och 2. Farmor och farfar följde med. Camilla kom och vi for alla och åt middag och sedan kom Jonas och Anna över med Albin och vi åt tårta och bullar :)

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Lite mera tid utomlands

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Mer och mer lik Camillas fast med högre klackar ;)

29. Vad fick dig att må bra?

Kompisar och Freddie

30. Vilken kändis var du mest sugen på?

Edward Cullen eller Jacob Black haha

31. Vem saknade du?

Valle-balle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

32. De bästa nya människorna du träffade?

Alla roliga nollor, riktiga festprissar

 

Jag i mitten på 2009 :PDear daddy (bildbevis)

Har lagt in bilderna nu pappa på datorn. Måste säga att de blev suddigare än vad jag trodde att de skulle vara men tror inte det beror på kameran utan snarare fotografen...Kan dock säga att jag nu knäpt 570 bilder totalt så alla kan ju inte vara perfekta.

Har btw färgat håret svart, igen

Kameran har lite roliga inställningar

Lillebror hamnade med på bild

Fader och broder nummer 2

Moder

Kameran kan ta pussbilder

Sötast

Kameran kan ta närbilder

Kameran kan också smygfota polisbilar

Var helsvart på lilla julafton

Albin vill inte alls ha flaskan

Jul

F

arfar

Lilla gubben

Farmor

Älsklingen

Lime

 

 

 


Lilla julafton, the second time around

Har haft den andra lilla julaftonen för i år hemma hos mor och far. Ska även ha en tredje lilla julafton på onsdag. Börjar nästan undra om det blir några presenter kvar till den faktiska julaftonen.

Måste dock säga tack till mor och far för julklapparna jag fick idag (också från Oskar och Markus). Precis det jag ville ha och lite till. Fick en kamera, presentkort och en massa annat smått och gott. Älskar den nya kameran. Vill ta mera kort, men de blir i morgon :)

 


Plugg plugg plugg

Erik fyller 34 år idag och jag ska just nu frsöka att lugga när de blir lite mindre folk här hemma. Albin är bra på att distrahera en från att plugga. Mycket roligare att leka med honom än att plugga. Ska dock se till att kanske börja med uppgift 4a och kanske till och med hinna skriva lite. Skulle kännas skönt :)

 

Bild från dopet igår. Fadder Elin, fadder Fredrik, Pappa Jonas, Mamma Anna och framför allt dopade Albin


Umeå

Tillbaka i umeå en snabbis, har varit häri ca en timme och nu bär det av ner till övik för att delta i lilla julafton. Dopet igår var mycket vackert och det föll många tårar. Prästen var mycket bra och sjöng väldigt fin. Jag själv trskade runt i mina högsta skor och ramlade inte.

Känner mig lite smått stressad och onåbar men har varit ganska upptagen de senaste dagarna och kommer att vara det ett tag till. Men nu är det en bra typ av upptaget. Härligt!

 

Stolt fejk-faster!


Äntligen torsdag?

Finns kanske inte så mycket som är bra med idag förutom att arbetet är klart som ska redovisas imorgon. Fredrik och jag gick och köpte alla julklappar som vi skulle och nu firar vi detta med en öl och hemmagjorda biffar till middag. Och självklart en avokado, vilket passar mig perfekt då jag fått pippi på just avokado och öl. Det är så himla gott, dock kanske inte tillsammans. Fredrik och jag smider planer hur man kan få in det på julbordet och få det att låta som världens mest naturliga grej. Avokado och sill? Eller guacamole istället för blana? Avokado till skinkan? Avodkado istället för potatis? Tror inte att det skulle funka med Karin men kanske värt ett försök? :P

 


Lördags bilder lite för sent

Bildregn
Måste säga att denna vecka tar alla krafter som finns kvar. Däckade i sängen klockan nio igår, läste ut en bok men kom inte ihåg de sista 50 sidorna. Ska bli skönt med lite ledighet.

1 year and 1 day

Idag så har jag och Fredrik varit förlovade i ett år och en dag. Kan inte direkt säga att det känns som ett år. Vi har också varit ihop i två och ett halvt år. Men helt ärligt kom jag inte ihåg hur det var att inte vara ihop med Fredrik. Tiden innan känns som om att den bara fanns till för att leda och förbereda mig för honom så att jag skulle vara redo när vi möttes i dimman på plattan. Första låten vi dansade till var Y.M.C.A, och jag glömmer aldrig de sömnlösa nätter då vi låg och pratade i telefonen tills det var dax att kliva upp igen. Nu mera behöver vi dock inte en telefon för att vara nära utan allt jag behöver göra är att vända mig om.

Tack älskling för att du står ut med mina tokerier och för att du alltid finns där för att krama om mig :) Älskar dig Freddie!

 

Iron Maiden konsert 08


Julmarknad

I lördags fick jag och Fredrik följa med Jonas, Anna och Albin på julmarknad där de fanns massor med mysiga grejor och bitska djur, särskillt korna. Men mysigt var det. Vi köpte lite olika korvar och rekomenderar starkt korven som hette lite stark (eller något sådant), mycket god.

Bilder:

Fiskar, inte Jonas och Albin, utan i akvariet

Anna och de bitska kossorna

Innan kon försöker bita mig

Så glad blev Fredrik när kon försökte äta upp mig

 


1,2,3

Så här kul hade jag i helgen
Flummbarn
Camilla, kommer föbi dig efter skolan :)

Fredag

Fredagen denna vecka har kommit fortare än tänkt. Har inte riktigt hunnit det jag vill men nu är det helg i alla fall. Alltid lika härligt med freag dock. Det är en härlig dag, oftast. Tatueringen har dessutom läkt så att nu kan jag typ ha på mig vad jag vill, härligt. Fredrik och jag såg på hockeyn igår, lyxade till det lite. Modo vann tyvärr inte utan det blev oavgjort. Foppa spelade bara nio minuter och Näslund gick av mitt i matchen för att slipa skridskorna. Riktigt spännande match att se. Idag är det skola först och främst :)

 


Torsdag

Tittade igenom mitt schema och varje dag från och med idag är jag upptagen tills vi far hem till övik och väl hemma är massa att stå i (dock roligt sådant). Ska ställa mig och göra mer julgodis nu. Börjar som sagt få ett litet lager.

Skulle på stan idag och handla de sista julklapparna (Fredriks) men kände inte alls för att fara in till stan, särskillt inte själv. Får försöka klämma in det någon annan dag, vilket inte ska bli något problem, hoppas jag.

Åter till bakningen.

 


Knäck

Skolan idag tog knäcken på mig, särskillt efter allt kopierande. Skulle äta gott med Milla och Maria idag men kände att jag var tvungen att fixa lite med alla texter som vi har. Läste lite och sen knäckte jag nöten hur man gör knäck. För första gången i mitt liv lyckades jag med knäcken, den blev god och inte för mjuk. Dock som vanligt kan jag inte göra något normalt så det är pepparkaksknäck. Fredik har godkännt knäcken så den ska med till övik senare, kanske så att jag till och med gör mera knäck. Har nu i alla fall gjort fyra olika sorters julgodis/kakor. Har en kvar att göra som jag ska testa, typ som knäck också fast med lime och vitchoklad.

Reseminne?

Vi har idag blivit ombedda att ta med en grej till lektionen som vi har köpt på en resa. Svårt val. De jobbiga när man börjar rota i sånna grejor är att man vill resa igen. Bara åka någonstans roligt och resa och ha kul. Hittade igår ett bra hotel som jag och Fredrik kan bo på i Kroatien men resan känns fortfarande väldigt avlägsen. Men det ska bli så kul. Nu bara två uppgifter kvar innan jul, positivt tänkande!

-10

Tio dagar till och sen får jag jullov, eller jullov och jullov. Våran lärare vill inte kalla det för jullov utan "tid för egen studier". Känns jätteroligt, vem vill inte sitta och skriva en uppsats på julafton? Har i alla fall typ hittat ett ämne, måste bara fila lite på det. Har även försökt hitta någon form av kurswebb? men inte lyckats. Har ingen aning om vad vi ska ha för böcker som jag måste beställa typ igår. Tycker inte om denna kurs just nu.

 


Måndag

Ny vecka, nytt kursmoment. Kan bli intressant då jag inte har en aning om vad kursen ska innehålla. Gillar att bli överaskad. Och har man inga förväntningar så kan det bara bli bättre? Iofs denna kurs som har ett stort seminarium den 18e vilket jag inte är allt för glad över men de ska nog gå. Två veckors plugg kvar nu innan jullovet, tiden bara rusar iväg.

 

Kundvagnsåkning på hög nivå.


Note to self

Om du insisterar på att åka kundvagn, låt inte Fredrik Forslund skjutsa dig. Om du inte är ute efter blåmärken det vill säga.

Julfest 1 - Fredag

Julfest 1 började väldigt bra, god mat och mycket bra sällskap. Sedan hade Anna gjort en egen musikfrågetävling, vilket var jättekul även om jag och Fredrik förlorade. Massa prat och spel ledde till att vi kom hem strax efter tre. Mår dock väldigt bra idag. Känner mig väldigt vuxen som till och med har kvar en cider idag, brukar inte hända så ofta :P

 

Elin blev kvällens stora vinnare då hon och Tobias först vann frågeleken och sen vann hon och Per "Så det kan låta". Och tro mig, det lät. Tror vi spelade spelet i tre timmar bara för att ingen kunde komma i mål men vi skrattade mycket. Ett väldigt lyckad första julbord för i år och bra början på helgen. Ribban är hög efter igår så julfest 2 better bring it!  :P

 


Bacon

hahahahahahaha!


Inte utan min vetevärmare

Sen igår kväll har det verkligen varit kallt i lägenheten, på tok för kallt. Jag gillar när det är tillräckligt varmt så att man kan sitta i t-shirt och inte frysa, vilket man gör nu. Pga av tatueringen måste jag ha på mig linnen för att tatueringen ska få luftas och för att den inte ska kladda in i alla tröjor. Detta är speciellt jobbigt då jag nästan fryser så att jag skakar. Kan inte direkt klä på mig mer och sitter redan inlindad i en filt. Men då kom Fredrik på den perfekta lösningen, vetevärmaren! Har den i knät och vilar armarna mot den och får på så sätt värme.

 

Ett annat i-lands problem är att jag inte kan luta mig bakåt då tatueringen sitter på ryggen och vill inte direkt kleta ner soffan, sängen, stolar ja allt som man kan tänka sig luta ryggen mot vilket leder till att jag sitter halft framlutad för det mesta. Kan ligga på sidan också men de är lite svårt i våran soffa. Tänka sig vad en liten tatuering kan ställa till med :P Tur att den läker relativt snabbt :P

Nu ska jag och Fredrik äta hemmagjord pizza och se lite film :)


Sparkles

Köpte även en ny topp/klänning igår på Kappahl (hade rabbatkuppong haha) som visar tatueringen på ett bra sätt :D

 

 

Och som alla andra saker, den är mycket snyggare irl! :D


Bleeding ink

Tatueringen läcker, eller ja de kommer en massa svart vätska från den, vilket är normalt. Bara lite läskigt. Kan inte luta mig bakåt mot något vilket är ganska irriterande ibland, typ nu, när man ska sitta och se på tv. Fredrik är väldigt nyfiken på tatueringen som kan tror är smuts. Men en härlig torsdags kväll med glögg, arga snickaren och grand designs :P Till helgen blir det dock andra bullar :P

Tattoo.............DONE!

I love it! Tycker personligen att den blev mycket bra, även om inte alls om jag tänkt mig. Dock är det svårt att fånga den på bild, ser mycket bättre ut irl. :D Den är den största tatuering jag har även om den gick fortast att göra. Den är minst dubbelt så stor som jag hade tänkt att den skulle vara så Fredriks mamma kommer inte att bli glad då jag sa till henne att den skulle vara jätteliten :P Min egen mamma gillar tatueringen och pappa med, vilket är ju bra då den är tillägnad dem. Och mina bröder, som är hjärtanen :D Mina små gullungar :P

Enkel men fin :D


?

Är det bara jag som inte fattar Majas kommentar?


Is this the day?

Ska ju som sagt tatuera mig idag om ni inte har missat det. Det är dock bara ett problem, har fått en finne där jag vill tatuera mig. Vilket suger, man kan ju inte direkt tatuera över dem. Så får se hur det går idag. Kanske kommer jag inte alls hem med en tatuering idag eller så gör jag det. Har i alla fall tid vid tolv så efter det får vi se.

 


Samma vägg, annat år

Hösten 08

 

Vinter 09

Nu till den stora frågan, vilken frisyr passar bäst?


Hemtenta.....................DONE

Så sköööönt. Vet dock inte riktigt om jag är 100% klar men i alla fall 99,9% klar. Finns ju alltid saker man kan förbättra men vill inte orbajsa för mycket heller. Blev totalt 11 sidor vilket inte är allt för lite :) Ska titta på lite tatueringar nu då jag är lite nervös inför den stora dagen imorgon :D

 


Tuesday

Dax för hemtenta idag igen, hoppas att jag kan bli lite mera klar idag än vad jag blev igår. Har inte direkt lust att tänka på det imorgon när jag ska tattuera mig! Kunde inte sova i morse, låg bara och tänkte på tattueringen. Tänk om den blir gigantisk? tänk om den blir ful? De var ju trots allt nästan tre år sedan sist. Helt sjuk vad tiden går fort. Camilla ska följa med mig in till stan och hålla mig sällskap.

 


RSS 2.0