Bra sätt att börja veckan

Fick en monster faktura från Telia. Både jag och Fredrik är lite chokade. Började undra vilka man har ringt till hehe. Men en engångsavgift hit och det faktum att jag fick mobilen och abonemanget mitt i en månad gör att jag ska betala en och en halv månads månadsavgifter. Detta gör då att räkningen blev väldigt stor, utan detta så var räkningen helt rimlig. Känns ju bra att det inte alltid kommer att bli så här mycket.

 


Bubbel innan lunch

Vi har blivit med Soda Stream, vilket känns väldigt lyxigt. Så gott med bubbelvatten och mycket nyttigare än att dricka saft varje dag. Det är Fredriks examenspresent från Karin och Kalle, vilket får en att börja fundera på vad man själv ska ge till honom. Måste fundera lite mera hehe

Söndag

Sitter och smider lite planer, måste ju få något gjort i sommar hehe


Morsdag

Idag kommer mamma hit och bjuder på middag, ska bli trevligt. Det är ju trots allt morsdag.


Brännis part one

Kitty

En boll i luften

Hejja Djurgården!

Djurskötare med piska ha ha

mera kommer senare


Dinner and a movie

Middag med lite klasskompisar och sedan Sex and the city 2. Jag har inte alls höga förväntningar på filmen, vilket kanske är bra. Däremot på maten vi ska äta.. Blir spännade. Det är en ny öppnad restaurang som jag inte kommer ihåg namnet på. Återkommer senare med recention :p

 

Valle, är det så här ditt hår ser ut nu? :P


24

Nu är det ca 24 timmar jag åt något sist. Åt lunch med Frida och blev vääääääääääääldigt mätt. Så mätt att jag faktiskt glömde bort att äta middag. När jag väl insåg att jag inte hade ätit middag var klockan nästan tio och då kändes det som att det var för sent att äta. Men nu blir det lite mat innan det är dax att fortsätta plugga :)

Dagens (nattens) i-landsproblem

Problem: Kan inte sova för att jag ligger och väntar på att Fredrik ska komma till sängs. Enda problemet är att han redan sover, i Övik, och kommer hem imorgon.

Lösning: Vara vaken tills jag inte orkar och då somna utan problem...


Middag instäld

Skulle just äta middag men såg en sån äklig video att nu mår jag så illa...varför?

Dagens sanning

Denna låt stämmer överens med mig väldigt bra just nu...

 


Pain

Har gått på stan idag och handlat kläder till brännbollsyran. Vi ska tydligen ha två partytält med oss så vi kan sitta där under om det börjar regna. Köpte en väldigt gullig jumpsuit i leopardmönster som jag ska ha. Kommer att se helt knäpp ut med olika former av leopardmönster i olika färger haha. Väldigt svårt att hitta kläder med samma mönster :)

Sedan hade vi brännbollsträning för brännbollsyran och nu gör mina fötter väldig ont. Inte smart att gå i dåliga skor hela dagen. Kan knappt gå nu. Behöver nog vila dem lite hehe

 

Så här ser den ut


Tisdag

Idag så har jag tagit tag i det faktum att jag inte har något att göra i sommar. Så hoppas att det ger någon utdelning senare. Ska plugga lite nu och se om jag kan vara lite produktiv idag hehe Skulle vara skönt att få lite bort gjort :)

 

Imorgon blir det en runda på stan för att hitta en outfit till brännbollsyran på fredag. Ska bli väldigt roligt, hoppas bara att det är bra väder och inte lika tråkigt väder som idag. :)


Fly away

Istället för att plugga så blev det att sitta barnvakt för lille Albin :) Inte mig emot.

Har dock väldigt lust att boka en resa utomlands, dock kanske inte det bästa att göra när man ej har sommarjobb hehe Saken blir inte bättre att Fredrik också vill utomlands, så får se hur det blir :) Vi har ju faktiskt lite sparade pengar men ligger redan back känns det som...


Att läsa eller inte läsa?

Förra veckan läste jag ut 8a böcker, sa att jag läst 6 stycken till Valle men hittade sedan en till vid sängen som jag läste ut tidigare, sedan läste jag ut yttligare en på kvällen. Så åtta böcker på sju dagar och då hade jag även ett liv. Och nej, det var inte korta böcker, ca 300-400 sidor styck. Så det är ändå en hel del. Nu återstår då frågan, ska jag läsa nu och plugga senare ikväll, eller ska jag plugga nu och läsa senare?

Behöver också köpa lite nya böcker, har läst alla jag har hemma minst en gång, boken som jag ska läsa idag har jag läst två gånger.

 

Vill ha ett likadant biblitoek som Odjuret ger till Bell i just "Skönheten och Odjuret"...


TGIF

Denna vecka har varit härlig, sol, sol och ännu mera sol. idag är det mulet men ändå väldigt härligt.

 

Måste säga att jag verkligen älskar min iPhone. Har dock kommit på en strategi, den som spelar slut på batteriet får ladda den, det vill säga Fredrik hehe


Sol ute, skola inne

Jobbigt att sitta inne med skolarbete en sån här dag, just nu visar termometern på 29,9 grader varmt ute. Det gör nästan ont att sitta inne. Skulle till skolan idag men insåg att det är för varmt. Har inte tillräckligt svala kläder för att kunna gå till skolan och känna mig anständig. Korta shorts och linne känns inte direkt som skolkläder. Har i alla fall börjat med uppgiften. Mitt mål är att skriva en sida idag, tufft va? Förhoppningsvis lite mer då uppgiften är att skriva sju till tio sidor. Inlämningen är inte förns den första juni men det skulle vara skönt om den blev klar i tid så jag slipper stressa sen.

Vi ska göra en analys av en text, berättelse eller liknande. Jag har valt ett kapitel i Bibeln som jag ska göra en diskursanalys på. Det vill säga att studera maktrelationer och hur de relaterar till varandra. Kan bli väldigt spännande.

 


Gokakan

Gokakan var som namnet utlovade, god. Men den var väldigt smulig, kanske det ägget skulle vara till för? hehe

Serier

Fick frågan i helgen vilka serier jag brukar kolla på och insåg att listan är väääääääääldigt lång...nästan för lång...

Utan inbördes ordning.

Cougar Town

The Mentalist

True Blood

Vampire Diaries

Glee

The Pacific

Band of Brothers

Scrubs

How I met your mother

Sex and the city (finns inte längre jag vet, men har nyss bokat biljetter till den nya filmen hehe)

Family guy

Two and a half men

Top chef

Finns säkert fler också som jag inte kommer på just nu. Men tänk bara vilken tid man lägger ner på serier. Sjukt mycket tid. Borde kanske ägna den tiden åt något annat. Som att just nu ta ut Gokakan ur ugnen, spännande.


Dagens i-landsproblem + lösning

Vill laga god mat, från något recept, något jag aldrig testat förut. Jag vill laga massor med mat. Problemet ligger dock i den fattiga studentekonomin vilket inte tillåter att man köper dyra råvaror och bristen på ork att faktiskt göra något extraordinärt.

Lösningen: Jag bakar istället en kaka som heter "Gokaka" som jag hittade någonstans.

Problem: Jag har inte ägg, vilket man skulle ha enligt receptet.

Lösning: Jag bakar utan ägg, får se hur det blir....

 

Så det blir kvällfika till Alice i Underlandet och förhoppningsvis en god "Gokaka"....utan ägg...


Födelsedagskalas

Gun och pappa

Barnen Eriksson

Kusin kort

Vem är brunast? Kan nämna att pappa ej har varit utomlands


Sovmorgon

När de flesta har sovmorgon sover de till nio, tio kanske till och med tolv. Inte jag, Kliver upp vid kvart över sju. Great.

Grattis älskade pappa!

Idag fyller min pappa hela 50 år. Han måste ju bli äldre han också. Inte för att 50 är så där jätte gammalt, det finns de som är äldre. Hoppas att han får en bra dag med god mat och bra sällskap. Vi åker ner senare under dagen för att gratta honom :)

 

Love you!


Hyper

Är hyper. Trodde verkligen att telefonen skulle komma idag men de gör den inte, den kommer på Fredag. Hur ska jag överleva? Tålamod är inte min starka sida...

Onsdag? Tisdag? Torsdag?

Tror att min hjärna har gett upp att frösöka räkna ut vilken dag det är. Hade onsdag igår och idag vet jag inte riktigt än. Känslan är mest bara smått panik över skolan och det faktum att vi ska till övik imorgon och sedan upp igen gör att det blir ännu mera förvirrande för min lilla hjärna. Ska till skolan och arbeta lite med arbetet som ska redovisas på fredag, då kanske det blir lite mindre knutar i hjärnan.

Fika? På en tisdag?

Lillebror tittade förbi idag, gissa om vi vart förvånade? Han hade med sig fika och en kompis. De hade varit och tittat på någon yrkesutbildning här uppe så då passade de på att titta förbi. Inte visste jag att han saknade sin syrra så mycket hehe. Kommer ju hem redan på torsdag och sen på fredag igen. Får träffa lillebror fyra gånger denna vecka, inte illa.

 

Har btw förstorat denna bild och ramat in. Saknar ju mina lillskitar :)


Waiting

Bestälde en ny telefon igår. Nu sitter jag och väntar på den. Kommer att få vänta läääääääääääääääääänge. Typiskt.

Får även nytt nummer som jag redan kan utantill, Fredrik också. Det är faktiskt ett 072 nummer. Känns lite mysko. Kom ihåg när pappa fortfarande hade 010 i början av sitt nummer.

Är lite hyper just nu. Super stressad. Långa dagar men ännu längre nätter då man inte får sova.


Åtta minuter in på lördagen

Dags att sova med tanke på allt jag ska göra imorgon. Börja dagen med att städa lite, sedan prommis med Müslie för att sedan fixa och dona inför sittningen. Har just grillat i två områngar, först med Camilla och Frida sedan några ur klassen och Fredrik. Blev även musikquizz och kubb. Bra start på helgen :)

06-05-10

Ojojoj så ont man kan få i fötterna. Har världens skoskav, håller med Frida dock. Det är verkligen dax att köpa nya träningsskor! Hennes är till och med äldre än mina. Kanske blir en investering till sommaren. Gjorde inte ont när vi väl gick men när man kom hem. Det gick så bra att vi ska ta en repris redan nu på lördag och gå ännu längre. Får gå med dubbla sockar så att det inte skaver.

 


Dagens ilandsproblem

Skinkan är slut! Och mackorna. Och min mjölk! Får dricka vatten och äta hårdbröd utan skinka. Lucky me.

Mitt i veckan

Seminariet gick helt okej tyckte jag i alla fall. Skönt att det är bort gjort. One down, three more to go. Firade med lite shoppping med Fredrik. Köpte ett par skor till sittningen på halva reapriset. Alltid kul att fynda. De är dessutom i äka mocka och väldigt sköna. Fredrik godkände dem på grund av att klacken är bred, vilket betyder att jag håller mig på fötterna efter några öl.

 

De paret som jag köpte är svarta och som vanligt, mycket snyggare irl än på bilden.


Bildregn

Lisas hemmafest som slutade på Allstar
Ordförande gillar Dufföl
Emilia var där :)
Camilla och Jens hängde utan för toan
Helenas stol var sönder
Några killar hoppade ut från andra våningen och klättrade sedan upp igen
Frida fyllde år:
Middag åts hemma hos oss
Fridas golv var väldigt intressant :P
Suddig bild, men det var beer-pong som spelades med öl blandat med vodka (ingen hitt)

Seminarium 1, DONE!

Tillslut blev det klart, efter många om och men. Det är inte mitt bästa arbete kan jag lugnt säga men förhoppningsvis så klarar jag att få G i alla fall. Känns mycket bättre nu, inte lika står ångest. Kanske klarar allt denna vår trots att det är som det är. I'm Superwoman.

Tack pappa, mamma och Camilla för att ni ringde och stöttade. Särskillt pappa som spenderade sin fikarast i telefonen. Får bjuda honom på extra god mat på söndag :)

 


Väggen is near

Funderar på att hoppa av denna kurs. Känner att jag inte klarar av det just nu. Jag har pluggat nu ända sen gymnasiet, ingen paus, ingenting. Behöver verkligen en paus och vila huvudet. Det tog mig en och en halv timme att kliva upp ur sängen i morse. Sitter med Seminarie uppgift 1 som ska vara klar imorgon och jag orkar inte. Jag ska skriva nu i två timmar och kommer jag ingenstans så ger jag upp. Jag läser detta senare, till hösten. Dumt, jag vet, men vore du nu i mitt huvud skulle du förstå. Har inte missat något på tre år, inte en enda tenta eller uppgift, vilket jag är stolt över. Men man kan inte alltid vara på topp.

Ny månad, nya tag

Helgen:
Pappa och farfar är inte alls lika :P
En härlig helg, längtar redan tills nästa...

RSS 2.0