29

Vi satte btw upp julbelysningen ute på balkongen igår...men vi var inte först! Det finns en annan balkong som redan har satt ut julbelysningen. Så då ville vi ju inte vara sämre. Till vårat försvar så missar jag ju två veckor av julmys i december då jag är borta. En månads extra julmys är bara nödvändigt hehe

what to do?

Vet inte vad man skulle göra utan Fredrik ibland. Har legat och feber yrat hela natten och han har hållt om mig trots att allt som rörde min hud gjorde ont. Han hämtade alvedon när jag behövde. Idag har han tagit hand om mig och varit en gentleman. Har helt glömt bort hur det är att vara sjuk utan honom. Hur gör man då?

 


Onsdag

Styrelsemiddag idag på en grekisk restaurang här i Umeå. Jag åt lamm, smakade lite ull faktiskt hehe. Känner nu dock att jag håller på att bli sjuk. Ont i hela kroppen, hostar, och är trött...Känns inge kul. Känner mig som en person som bara klagar. Vi skulle ut efter middagen men kände inte att jag orkade. Kroppen behöver vila och det har den inte direkt fått på senaste tiden. Nä positivt tänkande innan det är dax för sängen :)

Mindre charmig bild från i Lördags, luggen är full av öl efter ett ölspel :)


26 okt

Tisdag idag, tre dagar tills Fredag. Dock så måste jag säga att Turkiet resan var en motivations höjare. Dock har jag världens huvudvärk just nu och känner att jag inte riktigt orkar skriva något här men då jag vet att pappa är ute och reser och brukar läsa här så får han en liten update:

Fredriks arbetsintervju gick bra, de tyckte att han verkade vara en trevlig kille men kanske lite oerfaren. De skulle återkomma om ca två veckor och berätta om han fått jobbet eller inte, så håll tummarna.

Det går bra i skolan, lite nervös över tentan och en uppgift som vi håller på med nu och ska ha seminarium på imorgon. Måste plugga nu ikväll men går inte riktigt med huvudvärken.

Och det blev så att jag fick åka till turkiet. Vi blir borta mellan den 6 till den 20e december så jag hinner handla julklapparna på taxfreen. :)

Så undvik nu alla kravaller i frankrike så att du kan ta dig hem!!!

 

Behöver jag säga att detta är min dröm trappa?

 


Oktoberfest

Oktoberfest var en riktig härlig tillställning. Började med spontan förförfest hos Annica och försenad skjuts vilket gjorde att vi missade förfesten innan oktoberfest men förutom det så var kvällen riktigt rolig. Slutade med att jag gick hem i Fredriks skor och han gick barfota (och nej jag hade inget val faktiskt).

 

Hade lite oktoberfest inspirerad klädsel

På Corona hittade vi en halvnaken Peter Siepen som förgyllde kvällen lite.


My bookcase

Räknade för i övrigt för första gången mina böcker som står framme, 147 st (exlusive kurslitteratur). Trodde att det skulle vara runt 70 typ. Har läst ut alla jag fick tidigare i veckan och tror inte att Fredrik blir så glad om jag beställer fler. Kan även säga att av dessa 140 så är det tre jag inte har läst. En håller jag på att läsa, en annan är den sista delen i den boken jag håller på att läsa och den sista är The Vampire Chronicles vilken jag har kvar en bok i. Ja jag vet, jag säger en sak men gör en annan. Började faktiskt läsa Chronicles tidigare i höst när jag inte var lika less på vampyrer men sista boken är inte så lätt att bara sträckläsa.

Jessica's guide to dating on the dark side

Läste just ut en bok av Beth Fantaskey som heter Jessica's guide to dating on the dark side. Den fyller sitt syfte med att ockupera hjärnan ett tag med sina 340-någonting sidor. Den handlar om Jessica, som helt plötsligt får reda på att hon är en bortadopterad rumänsk vampyr prinsessa förlovad med en vampyr prins. Självklart är vampyr pinsen där och berättar allt för henne och hon vägrar men mjuknar så småning om upp för Lucius (vampyrprinsen). Boken är väldigt förutsägbar med små överaskningar ibland. Vampyr delen är annorlunda men inte tillräckligt rolig för mig. Är som tidigare sagts lite små less på vampyrer. Tycker man dock om Twilight så är väll denna bok läsvärt då de handlar om i stort sett samma sak förutom typ blodlusten och stönandet.

Kan uppskatta denna bok då jag har läst mycket sämre. Men även för att författaren inte gör det så lätt för karaktärerna i boken. Inte riktigt som i vissa böcker där de träffas en gång och kan inte leva utan varandra utan det är något som växer fram genom svartsjuka och annat.

Den får två och en halv böcker av fem möjliga för mig så inte helt fel.

Den ser lika cheesy ut som den är hehe

Roligast ur boken:

"Women should have curves, not angles"


Lady Luck is not with me today

Skulle gå till skolan imorse. Var pepp och såg på något lustigt vis fram till föreläsningen. Hade en bra hairday och kände mig bekväm. Säger hej då till Fredrik och går ut, det är lite kallt men jag har ju farmors tjocksockar på mig så de ska inte vara några problem. Väl framme vid cykeln så börjar jag torka av frosten från sadeln så att rumpan ska förbli torr tills jag anländer till skolan. När det är dax att låsa upp cykeln så går det inte. Det regnade igår och fukt har förmodligen kommit in i låset. Jahopp tänker jag och börjar värma upp låset med händerna, viilket är lättare sagt än gjort. Det går nämligen inte alls. Jag försöker igen, använder lite mera våld. Funderar på om jag ska gå upp och hämta varmvatten för att smälta bort det frusna hardcore. Men då kanske låset fryser igen när jag är i skolan. Tittar på klockan, tio minuter har gått. Släpar benen upp för trappen och sätter mig på hallgolvet och en känsla av nedslagenhet infinner sig sakta i rummet. Fan. Nu är jag sen till skolan och blir ännu senare om jag går. What to do? Självklart det enda mest logiska. Stannar hemma. Lyckas sedan stressa upp mig så att jag inte har kunnat göra något vettigt idag då hjärnan snurrar.

I'm on a horse

Ska jag vara ärlig så är det oftast jag som lånar Fredriks tvål då jag inte har någon egen....


Onsdag

Kan man vara tröttare?

They bite

Måste säga att jag är måttligt less på den rådande Vampyr hysterin. Det är vampyrer över allt i alla böcker vilket gör det svårt att hitta bra fantasy böcker. Jag vill inte läsa dåliga vampyrböcker som i stort sett baseras på Twilight böckerna, har läst dem några gånger nu så vet hur det hela slutar. True Blood är helt annorlunda från Twilight och skriven på ett helt annat sätt med annan övertydlig filosofi, typ vampyrer måste sova på dagen och de dör i solen istället för att glittra som i Twilight. Har även någon tredje vampyr serie här hemma någonstans men den sög (i brist på mer passande ord) så den serien tror jag inte att jag ens kommer att läsa klart.

Har därför börjat läsa om andra övernaturliga varelser, känns mycket mer orginelt just nu. Magiker, Gudar, Varulvar, andra världar och ja, lite allt möjligt. Den senaste (som jag läste ut för fem minuter sedan) handlar om Änglar vilket kändes nytt och intressant. Har läst två böcker i serien och vet inte riktigt hur många det kommer att bli heller. Nästa bok kommer ut till sommaren/hösten så jag får vänta ett litet tag. Trots att jag ändå  har kommit så långt in i historien så fattar jag nada, vilket är väldigt spännande. Författaren kan uppehålla läsintresset utan att nästan avslöja något. Och ju mer man får veta desto mer vill man veta. Väldigt bra. Förutom att nästa bok är typ ett år bort....

 

Så här ser bokomslagen ut (Fallen är första boken och Torment andra)

Men jag tycker att omslaget är lite missvisande. Man får känslan av att det ska vara en väldigt mörk bok men har inte alls fått den uppfattningen. Och ja, dessa böcker är väll tänkta för tonåringar skulle jag tro men ändå intressanta.....

 

 

 

 


Explain to me please why you do like you do

Detta Madde är rumpskor. Kan säga att jag fick träningsvärk i både rumpa, lår och vader som utlovat.


Rumpskor take one

Har gått nu en låååång promenad med Emilia runt Nydala i rumpskorna, imorgon får dvi se om jag hatar eller älskar dom beroende om jag känner något eller inte. Fick lite huvudvärk men det ska botas genom lite shopping på strömpilen med älsklingen.

Oldies


Keep on going

Har snart överlevt första veckan som 22åring och det känns bra so far även om det har varit några mindre motgångar så tar vi oss frammåt här i Umeå. Snö idag men vem vet vad som händer imorgon?

Imorgon är en spännande dag. Vi ska förhoppningsvis skriva klart arbetet (ta i trä) och få tillbaka tentan (ta i ett ännu större trä). Är tok nervös för tentan som vanligt. Men denna gång känner jag verkligen att jag får underkänt. Jag vet att jag har sagt det tidigare men ja, denna gång kämpade jag inte helhjärtat med tentan och det känns faktiskt som om jag inte brydde mig. Duuuumt men ibland orkar man inte.

 

Önskar att man hade lika mycket energi som för några år sedan...


22 +

Födelsedagen kom och gick och var aldeles underbar, som en bal på slottet.

Idag är inte världen lika underbar och helgen har satt sina spår på energinivån. Tappra försök till att fungera normalt och lämna lägenheten gjorde att jag kom så långt som till hallen, färdig sminkad och påklädd innan jag inte orkade ta ett steg till och ta mig ut. Imorgon då ska jag ta mig längre, så är det bara.

Denna låt spelas frenetiskt. Motivation kallas det...


22-1

Hade ett riktigt bra födelsedagsfirande igår med Fredriks familj. Karin hade varit så snäll och gjort tacos och tårta. Det hela var riktigt mysigt. Börjar längta till jul när man är här. Hela förra julen spenderade jag i stort sett här och igår var de enda som saknades Anna och Albin, hade de varit här hade det verkligen känts som jul.

Idag bär det förhoppningsvis av in till stan en snabbis för inhadling av alkohol och eventuellt ett par skor.

 

Gamal bild från Karin och Kalles dator..

Idag...


22-2

Som Frida så snällt påminde mig om så är det 4 är sedan jag piercade tungan. Väldigt längesen. Damn. Nu har jag bakat det sista innan lördagen, den som klagar på utbudet av fika vet jag inte vad jag gör med. Lite fika kommer naturligtvis att tas med till övik. Fredrik känner att han inte riktigt vill äta upp allt själv....

22-3

Bakar ännu mera. Det enda produktia jag gör just nu. Läntar tills på lördag. Ska bli kul att umgås med roligt folk och kanske slappna av lite.

 

Bild tagen på min artonårsdag, snart tre år sedan.


22 - 4

Önskar ibland att jag hade mer energi eller ett lov i sikte. Tog ett litet mini lov som jag redan ångrar. Har varit hemma från skolan i två dagar nu. Eller ja, en och en halv. Gick på årsmötet för Geografiska styrelsen, hade inte så mycket till val faktiskt. Hade jätte roligt på sittningen även om kvällen slutade lite väl tidigt. Men lite sömn, mycket jobb och en dos alkohol gör sitt.

Igår så var det ju som sagt kanelbullens dag vilket resulterade att jag inte kunde hålla mig från att baka. 110 kanelbullar blev det allt som allt. När man liks ska baka så är det bra att göra det ordentligt. Kommer någon på besök på typ lördag eller söndag så finns det i alla fall fika. Dock beror ju detta helt på vad Fredrik gör på dagarna, om han lyckas äta upp alla bullar.

Fredrik har även formaterat om min dator så nu fungerar den igen.

 

Fredrik och jag på sittningen, han kom dit senare på eftersläppet :)


Sa någon helg?

Har missat att det är fredag idag. Även om tentan och presentationen av arbetet är avklarat så är det mycket som ska göras. Nu är det dax för sängen så att jag orkar kliva upp 05:45 imorgon och jobba för att sedan vara toastmaster på sittningen imorgon kväll.

Åt trerätterslunch för 75 kronor idag på skolan. Någon restauranghöskola eller liknande annordnar dessa luncher några gånger per termin så jag plus lite klasskompisar var där och åt en lunch som jag anser var spännande. Allt var inte det bästa man har ätit medan vissa saker var riktigt spännande och anorlunda.

 

Efterrätten var en besvikelse, chokladmacaron. Typ som två maränger ihopsatta med syllt. Men tyckte att allt annat var väldigt gott.


RSS 2.0