Bom bom pow!

Äntligen Valborg! Efter Valborg är det alltid snart sommar, även om sommarvärmen redan har hittat Umeå. Borde sitta ute på balkongen och bara njuta men har lite grejor att fixa. Men snart så. Mysig middag ska de bli ikväll och sedan någon brasa med Frida och kanske Alexis. Kanske lättare att få en bild av honom i ett lite nyktrare tillstånd. Kanske sker det en och annan överaskning. 

Hände faktiskt något mysko i morse. Vaknade upp före Fredrik (som jag oftast gör) och gick upp och donade lite. När jag sedan skulle väcka Fredrik ligger min förlovningsring i sängen? Hur har den kommit dit? Den sitter ganska hårt runt mitt finger dessutom. Måste ha fått av mig den i sömnen, vilket känns mycket läskigt. 

I like my ring :P


Lost in Hollywood

Har skrivit klart tentan. En mycket bra tenta måste jag säga, lärarna hade för en gångsskull tagit med det de hade pratat om så de känns bra men vill inte vara för optimistisk, kan ha strulat till de och missat en massa poäng. Ska ner en stund på stan nu. Känner mig gladare nu än vad jag har gjort på länge. Nu är jag i alla fall ledig till imorgon haha. Ska iofs bara planera sittningen och  vad jag och Robin som toasmasters ska säga. 

Åhåman. Är du redo för fest imorgon?

Typ så här känner jag mig nu! Fylld av energi och jätteglad :D 

Nu ska jag och Camilla, Emilia och Maria ner och göra stan. Kanske dax för jeansjacka?


Dumma fluga

Har en irriterande fluga som flöd in i lägenheten igår då Fredrik och jag satt och fikade i solskenet på balkongen och nu vägrar den att flyga ut. 

Helgen har varit lugn om man inte räknar med Fredag. EPP (Efter plugg pubb) samt en mycket spontan utgång som innehåller många minnesluckor. Funderar på att ha en vit månad men då är det ju Valborg snart, samt att vi ska ner på Metallica och sen sittningen så inte direkt rätt tidpunkt.

De två bilderna som Camilla har lagt ut på Facebook.

Inte kanske de vakraste men det ger en uppfattning om vilken nivå vi var på :P

Och jag är inte så blond i verkliga livet, kamera blixten gör sitt också :P


Plugg och plugg och lite solsken

Men oj va roligt jag har. Plugg och plugg och ännu mera plugg. Men efter nästa vecka sker de lite mera roligheter. Valborgsfirande, planera sittningen, Stockholm och Metallica och sedan sittningen! Får fokusera på det i stället. 

 

 


Walking my way

Kom just hem från en lång och härlig promenad med Frida. Borde ha pluggat istället men har inte träffat Frida på ett tag och fläsket behövde röra på sig. Känner mig lite smått stressad. Men de går ändå. Helst av allt skulle jag bara vilja ligga och läsa böcker hela dagen. Håller på att läsa "Allt är upplyst" av Jonathan Safran Foer. En mycket rolig och underhållande bok. Gillar man udda böcker så är han en bra författare att läsa. Hans bok "Extremt högt och otroligt nära" är också mycket bra, innehåller en hel del bilder för dem som gillar det. Har även beställt hem sista Twilight boken. Känner mig lite som en 15åring som bara vill läsa den och bli kär i Edward Cullen. Riktigt smaskig kärleks roman som man inte kan låta bli att älska. Dock för att få med lite realism och ett melankoliskt inslag beställde jag också en Kurt Vonnegut bok. Han är också ett tips till folk som gillar lite udda och roliga böcker. Håller på att ladda upp ett bokföråd för sommaren (måste ju ha något att göra om jag ej ska jobba) men om jag känner mig själv rätt har jag läst ut allt innan sommaren. 

Nä nu ska jag återgå till min artikel om "Social structure and homicide in post-Soviet Russia", de ni!

 


Ny vecka, nya tag, bara en månad kvar!

Sitter på universitetet i skrivande stund och har gjort klart vårat arbetsseminarium. Känner att denna vecka blir det många timmar på skolan, många långa timmar. Idag är det till exempel styrelsemöte. Sedan ska sittningen planeras och biljetter säljas. För att inte tala om att vi måste börja förbereda lite för nollningen. Utanför detta finns ju skolan ockås, två uppsatser och en tenta på en och en halv vecka. Men nog om det.

Efter en mycket rolig och välbehövlig semester är det nu dax att få bort den lilla extra vikt som man har lagt på sig. Fredrik tvingas med på denna diet om han inte vill laga mat själv. Gröt med lite frön till frukost. Vet inte hur nyttigt det är men ändå.  Updaterar med lite bilder senare. Är dock inte längre röd i ansiktet (tack och lov!). Nu ska jag tillbaka till letandet efter snapsvisor. Några förslag?

Brun med sol

Ser seriöst ut som om jag har hält på mig några liter brun utan sol, men bara i ansiktet. Blir att sola mera när man kommer hem så att man får lite jämnare färg. För så här kan jag inte se ut...

Nu bär de av igen, bättre mottagning så keep in touch!

 


Kräftan hälsar

Kan ju säga att min ansiktsfärg är allt annat än smikrande just nu. Illröd, och jag är inte ens arg. Det har avrit så mycket sol så jag slog fast i att jag skulle få lite färg i ansiktet. Fastän jag smorde in mig med 20 i solskydd så märktes de inte av och jag är nu jultomteröd och de är fel årstid. 

Lite fisk blev det men desto mer sol som sagt! 

Hittade ricky! en mycket fin hund :)

Sötingen i solsskenet!

Fredrik och Zebrant vet inte riktigt vad som är bak och fram på en skooter. 

Palt dax! 

De litar inte på hur jag kör så de krävs två killar för att hålla koll :P

Erik och Zebbe

Tänk så roligt man kan ha

Se va röd och tomatig man är. Tur att röda näsan får vila idag! 

Hann för i övrigt få typ en lårkaka på rumpan. Spelade lite fotboll med Fredrik och skulle göra en snygg grej men missade bollen och landade med rumpan på isen. På grund av omständigheterna var det bättre att ta en whiskey än en alvedon så så hemskt var det inte!

 

 


Mot trehörningsjö med kvasten

Dålig mottagning är vad som gäller nu på telefonen men sms går bra :) Skit kasst väder idag men de skulle ju  bli bättre imorgon. Fisken brukar ju nappa bättre när de regnar, men räknas regnblandat snö? Längtar så efter att pimpla och få fisk! Självklart att få köra skooter också. 

Känner mig lite som om jag lever i en bubbla nu. Alltid ha saker att göra utan att riktigt ha tid med något. Man ska fika där, äta där, basta där, vara social. Men de är väll trevligt. :)


I Själevad

Vaknade upp imorse i en likadan säng som uppe i Umeå men ca 10 mil bort. En trevlig överaskning var att Emelie var i Umeå så vi träffades på stan och sen åkte hon till Övik med oss. Så de var trevligt. Inte varje dag man träffar Emelie. Köpte även en lila tröja åt Fredrik som var mycket snygg på honom ;)

Idag bär det av till stan och ska träffa Carro och sedan hem till Övik för att sedan fara till Fredrik igen :)

 


What a day

Fick som sagt VG på tentan. Oj så fel man kan ha ibland. De har aldrig gått så bra på en tenta. Men men. More good news. 

Flyget och hotellet är bokat för Metallica. Så pappa du behöver inte boka hotell, vi fixade de på en gång så att vi slipper tänka och oroa oss för de under påsken. Och Fredriks grafikkort är på väg till Sverige igen och Fredrik får tillbaka sin dator efter typ två månader som datalös. Skönt. Mycket lättare att skriva uppsatser och liknande vid den datorn. 

En dålig nyhet är att Fredrik inte kunde jobba på samma ställe som förra året och som sagt så är det inte det lättaste att hitta sommarjobb. Så den som lever får se. 


Tentan jag ej vill ha tillbaka

Visst jag har klarat alla jag säger att jag inte ska klara. Men förra tentan fick jag 25 av 50 på och godkännt gränsen var just 25. Hur tur är inte det? Nu idag (eller imorgon) får jag tillbaka den svåraste tenta jag någonsin har skrivit hittills. Och jag vet att jag har svarat fel på så många frågor. Känns så hemskt. Inte alls kul att gå ch hämta ut en tenta som man vet att man inte har klarat. Visst så försöker jag vara positiv och tänka "ja de är klart att jag fixar de" men måste mentalt ställa in mig på att jag måste göra omtentan så att jag inte typ bryter ihop helt i skolan. Därför känns det extra jobbigt att gå till skolan idag. Plus att jag måste skriva klart ett seminarium tills imorgon. Är väll strax under halvklart. Men om två dagar är det lov, i alla falli en liten stund även om jag har omtenta....

 


Med fantalipsyl på läpparna

Jonas och Anna gick just hem och nu är det dax att sova. De har vart här och ätit grillat och en efterrätt som jag slängde ihop (tgyp smulpaj med lite extra). Men det har varit roligt. Anna böjar bli stor nu om magen (hon är gravid) men det klär henne väldigt bra måste jag säga. Lite whiskey blev det som vi fått av pappa. Smakade bra. 

Måste säga att bloggen fått några nya läsare. Bland annat Morfar. De ni! Inte ofta en morfar från Auktsjaur skaffar dator och läser sitt barnbarns blogg. Så hej morfar! 

Mamma och morfar i sommar i Auktsjaur. Mysigt!


Tennissuperstar!

Pluggade som sagt med Maria idag. Hpn bpr två trappor upp i fridas hus så jag tänkte att jag tittara förb en liten stund hos henne. Mer än 4a timmar senare for jag hem haha :D Men det är härligt att umgås. Lite planer för sommaren brjar ta form. najs! 

Mindre najs är att mina bromsar slutade funka. jag cyklade från Frida till Ica för att handla lite majs till grillningen ikväll och när jag skulle cykla däirfån så höll jag på att köra in i en bil för att bromsarna inte funkade. Helt mysko. Så nu funkar inte bomsarna, vilket gör cyklandet mycket spännande. 

Pappa ringde från Förenade Arab Emiraterna. Hur konstigt låter inte det? Men han är dä nu och jobbar i två veckor. Låt inte alls härligt att ligga på stranden även om han sa att han var röd som en kräfta. 

 

Skulle inte vara helt fel att ligga i en hängmatta med Emelie och se en motorcykel uppe i palmerna hängandes ovanför oss :D


Lördag?

Känns knappast som lördag när man vet att man ska plugga. Visserligen ska vi sitta hos Maria och skriva och inte i skolan. Vi har hunnit ganska långt så de blir nog inte så länge. Ska dit om ca en timme så. Längtar så till påsk och lite ledighet, att bara sitta på isen med ett pinpelspö i handen och solen som värmer. Lite skoterkörning skulle inte vara helt fel heller. Den öppna spisen i Fredriks stuga är inte så dum heller. Vi ska ta med datorn så att vi kan sjunga lite kareoke och popcorn hour så vi kan se på film. Härligt. 

Igår kväll så sjöng vi lite också. Emila och Maria kom över på Ultrastar kväll (typ som singstar) och vi tog de lungt. Har tyvär iinte tid att festa. Eller snarare att vara bakis och ligga hemma. Påsken närmar sg med stora kliv och mycket som ska vara gjort innan dess.....

 

Förra påsken :) Härligt!


Nästan Fredag!

Känns dock inte som om det är fredag eftersom det blir plugg hela helgen, även om jag och Maria hann långt på våran befolkningsprognos idag. Har dock ännu en uppsats som jag ska lämna in på tisdag. Börjar få lite sommarjobb ångest. Tycker inte om att vänta på svar. Samma sak gäller tentan. Men men. 

Har haft en rolig dag, hela dagen spenderades på skolan och nu har jag legat och tittat på film och tv med Fredrik och så är flyget till Stockholm bokat! vi far på söndagen den 3e maj och hem igen den 5e! Madde är du ledig den 4e på dagen? för liten fika? :D

Lite bilder från förra gången:

Gamla stan

Jenny och jag (Fredriks kompis Pontus tjej)

Fredrik och Pontus

Konserten som aldrig blev av... :(

Men nästa konsert ska bli bättre ;)


it keeps getting better

Vilket härligt väder det är idag! hoppas att ingen laddar ner saker eftersom det nu är olagligt. Mamma säg till Oskar så att ni inte får räkningar på flera tusen. Vi har passat på och laddat hem jättemycket så vi har nu så de räcker i alla fall över påsk. Och lyssna inte på vad mamma säger idag eftersom det ä första april :P 

Sov för i övrigt 11 och en halv timme i natt (vilket faktskt är sant). 

Allt jag skriver är sant, annars hade de inte varit roligt.

Åter till plugget....


RSS 2.0