10:40

Den riktigt heta värmen verkar vara borta men man kan ju alltid hoppas att den kommer tillbaka lite gran, inte för att 20 + är så hemskt. Känns så skönt att det faktiskt känns som sommar. Det blir intressant att se vad de närmsta dagarna har att erbjuda. Börjar gilla det här med att inte planera utan ta en dag i taget. Dock blir det lite annorlunda när vi kommer att fara till Fredriks stuga och man måste planera dit och hem resor men i mellan är det bara att vara.
Igår låg jag och solade på Karins soldäck medan Fredrik fixade deras dator. Sedan bar det av på båtfärd hos mammas kompisar. Mycket  härligt att ligga och glassa på en båt och åka omkring för att sedan lägga till och ligga på lite klippor och grilla lite korv.


The sun is out and i am in!

Sitter inne fast solen är ute, vilken katastrof. Men känner att jag har lite grejor att fixa tills ikväll, till exempel det jag ska ha på mig. Det kommer att vara varmt och härligt men vet inte om jag har passande kläder, vilket är smart att komma på några timmar innan folket börjar komma. Ska bli så kul ikväll, är verkligen taggad! Och ingen risk fnns för att de blir som på nyår då pappa har varnat grannarna som ska gå förbi samt att de själva inte är så långt borta. 

HÄRLIGT!

Liten myra på ett blad :P


12:59

Varför går tiden så långsamt ibland och så fort andra gånger?

 


Definition av arbete

Fredrik och jag jobbar inför festen imorgon. Fredrik räfsar ihop pinnar och grejor medan jag jobbar på brännan. 

Oskar säger: Du har lite problem med att sitta still Fredrik

Stina säger: Ja jag har dålig pli på karln

Fredrik säger: Det är snarare tvärtom.....

De är lätt för Fredrik att säga när hans arbete är ute på gården och han kan sola samtidigt som han jobbar, de jag ska göra är att plocka ihop inomhus, dammsuga och städa toaletten. Hur brun blir man då på en skala? Han vill bara bli brunare än mig, det är så det ligger till! Nu ska jag tydligen hjälpa honom, vilken slavdrivare han är :p


Weird

Pratar just nu med Reinier, vi skrattade lång och länge om att min förra pojkvän såg ut som Brüno, den nya Borat. Det är faktiskt skrämmande att Louka och Brüno är så lika. Mitt i alltihop så säger Reinier att Louka och hans familj ska flytta till Dubai. DUBAI? De är ju jätte långt bort. Jag borde inte bry mig eftersom jag inte ens pratar med honom längre. Men känns lite konstigt att ens första pojkvän ska flytta till andra sidan jorden. Visst Beligen är långt bort men Dubai är VÄLDIGT långt bort. Har ju alltid haft som mål att någon gång fara tillbaka till Beligen och träffa honom (mest Reinier dock) och bara umgås som kompisar. Och då menar jag som kompisar och inget annat. 

Nä ska börja sätta ihop ett sånghäfte tills förlovningsfesten imorgon. 

Hur illa är det inte att denna killen påminner en om sin första pojkvän?

Måste säga att jag har bytt upp mig rejält ;)

 


M. Jacksson

R.I.P


Nu är det officiellt!

Fick just mail från läraren och jag (och Victor) klarade kompliteringen! Så nu i denna stund har jag officiellt klarat första året på turismprogrammet! Känns mycket skönt kan jag säga. Mycket stolt. 

Har även försökt att måla lite med akryl färger och grejor men de går inge bra. Är sån perfektionist när det gäller att måla och därför händer det inte allt för ofta. Blir så less när de blir ojämt och när det inte blir som jag vill. Blev bara skit av allt kändes det som. Men ska väll försöka lite imorgon också imellan städandet inför festen på lördag! :D

Ritade mer förut. Kändes lättare då av någon anledning...

 


10:05

När man väl har blivit ledig och inte har något att göra så går livet mycket långsamt ibland. Man längtar tills lördag i flera veckor (känns det som), man kan inte göra något eftersom man inte jobbar och har några pengar. Skulle vara jätteskönt att bara fara utomlands i en vecka eller två eller tre. Någon som känner för att sponsra en resa? Nej trodde väll det. Ibland känns det som att man är världens idiot som inte gör något med sina dagar. Nu längtar man nästan efter att bara få jobba i några dagar. Men man valde rätt sommar att inte få något sommarjobb på måste man säga. SÅ BRA VÄDER!

Men det är inte äkta stek utan Camilla! Kom hit! 

Vilken blekfis man var!

 

 


Short Shorts

Shopping time igen. Två par shorts blev de denna gång. Med väder som detta är det bra att ha andra shorts som inte går ner till knäna så att man faktiskt får färg på benen. Vet dock inte om jag vågar ha shortsen i typ stan eller liknande men bara hemma går det bra. Det blev ett par svarta samt ett par typ zebra randiga med lila blommor på. Alltid kul med något nytt. 

Sover så mycket bättre i sängen hemma hos Fredrik och både jag och han får mindre ont i ryggen (hur gamla är inte vi på en skala). Kan vara för att det är en likadan säng som vi har i Umeå, lika stor och allt. Man vaknar verkligen utvilad. Sängarna hemma hos mamma och pappa vet jag inte alls vad det är för fel på men jag sover så dåligt där. Aja shit the same!


@ Fredriks house

Sitter i mörkret i Fredriks hus, eller hans föräldrars hus. Solen är uppe och inbjuder till en massa stekning. Så jag tror att jag ska gå ut och lägga mig ett tag. Känns så skönt att solen är här och ger oss lite sommar. Eller mycket sommar. Prognosen för lördag såg även mycket bra ut. 27 grader varmt är inte fy skam när man ska ha grillfest. 

Känns så häligt att bara kunna skicka sms: "Träffas imorgon kväll?" och få svar "Javisst". Istället för att "nu är det bara två månader kvar"  :P


Komplitering?

Nej tack! Klarade hemtentan men jag vet inte riktigt med hur mycket, men vad spelar det för roll. Känns bara så skönt att den är bortgjord. No more school. I och för sig så har jag inte fått svar på kompliteringen jag skickade in, eller jag fick svar men jag hade glömt att bifoga arbetet. Det enda problemet med det är att arbetet ligger på Fredriks dator i Umeå. Hur dum får man vara?

Undrar om Camilla jobbar idag? Ska ringa och höra. Saknar ju min lilla stekare!

 


Midsommar update!

Fick just lite bilder av pappa, kan uppdatera lite och sen slå in Fridas present :D

Två fjärdedelar av bröderna Rundqvist, Jonas och Fredrik

Fredrik och jag

Super Chef Erik

Lille bror med tårta

Anna och söta magen :D

Aska fick komma ut och leka lite grann

Lyft men en annan Rundqvist

Kalle vid woken :D

Fader och son

Mommie!

 


Happy B-day Frida!

Idag fyller lilla Frida år, riktigt gammal blir hon också, hela 21 år ;) ett år närmare pensionen :P

Blir en sväng till Gullvik för att grilla och mysa med den gamle :P

Grattis sötis!

 


Två år and still going strong

Tänk att imorgon har Fredrik stått ut med mig i två hela år. Vet inte alls hur han har lyckats, kanske har han blundat mycket. Eller så går han på några piller som jag inte vet om. Denna fantastiska man som jag faktiskt bor med är världens bästa. So sorry ladies, de är kört för jag släpper honom inte!
Nä men för att vara allvarlig, Fredrik är bäst utan protest!!!!!

Love you hottie!!!
Borta tills efter midsommar, men telefonen är med. Dock om man vill ringa är det bäst att ringa Fredriks telefon då min inte funkar så bra :D

Bör ej ses av folk med svagt hjärta


Studenten var relativt smärtfri

Oskar var på Statt igår, med förfest hemma med tjocka släkten och lite till. Fredriks föräldrar var här med Erik samt morfar och Viola som har åkt lång väg för att fira Oskar. Vilket är mycket roligt. Alltid roligt när de kommer på besök. De var ju trots allt ett helt år sedan vi sågs, dock var det då uppe hemma hos dom i Auktsjaur. 

Men Oskar verkar ha haft roligt igår. Försökte få han på party humör när han var här samt att få honom en smula packad. Ja mamma, jag vet att Oskar inte är som mig och kommer inte att bli det. Men han valde själv att dricka och han såg inte ut att tycka att det var så hemskt. När jag sedan skulle blanda en drink åt lillebror så hade jag lite för brottom och sparkade in foten i soffan. Smärta. Tån är numera blå och stor, som tur är numera blåläppen borta. En blå sak itaget. 

Men lillebror hade förvånansvärt bra betyg. Stora syster blev ännu stoltare! Lillkillen hade MVG i Samhällskunskap A. Inte illa pinkat.


Grattis .!

Den stora lillskiten, det vill säga Oskar (Markus är bara lillskiten) tar studenten idag och stora syster är mycket stolt. Oskar har kämpat och jobbat på vilket ledde till att han också tar studenten. Han förvånar mig mycket, som när han idag ringde och bad pappa om öl. Men det spelar ingen roll om han festar eller sitter vid datorn så kommer jag alltid att vara stolt och mycket glad att jag har honom som lillebror. När vi var små lekte vi hela tiden med varandra och vi delade rum ända tills jag var 11 och vi flyttade hit från Järved. Men min lillebror är en mycket bra kille och han är väldigt rolig när han vill vara :P

Så ett STORT grattis till Oskar och fy fan va han är bra som man brukar säga vid student tider. 

(Skrivet innan vi for men blev inte uppdaterat av någon anledning)

 


Reunion!

Har varit på Mackes skolavslutning och träffade en massa gamla lärare, träffade lärare som jag har haft i alla år förutom 7-9an. Träffade Ann (förskola), Gun (1-3an), Maj-Britt (4-6an) samt Thomas och Annelie från gymnasiet. De sist nämda var mycket roligt att träffa. 

Maj-Britt var den enda som inte kom ihåg mig (eller kanske har förträngt mig) men hon kom ihåg Valeria. Tummen upp för det, eller hur Valeria?

Har även gjort Sushi till min lillebror som tar studenten imorgon, han smakade en bit och spottade ut den. "Det var för mycket råa grönsaker". Och jag som trodde att det var den råa laxen man hade problem med, dock är Oskar lite speciell men när man tar studenten får man vara det :D

 

 


Storebror ser dig

Sitter just nu och tittar på "Big Brother", TV 400 eller något sånt visar gamla avsnitt och de är hur kul som helst. Det är en serie som jag skulle vilja kom tillbaka, detta är säsong två har jag för mig och de var ju då det började spåra ut, men som vanligt är den första alltid bäst. 

Dagen har spenderats på stan med Valle, vi gjorde en fransfärgning vilket var skoj. Dock ser jag inte så stort resultat men på Valeria blev det skit snyggt :D. Köpte även en ögonskugga på Make Up Store. Behövde en bra vardags skugga som inte innehåller en massa glitter och skit. Student present till lillebror inhandlades också samt en två års present till Freddie! Plus en massa champange (asti cinzano eller hur det  nu stavas). Mycket som ska firas.

Trodde att jag hade sommarlov och var ledig men jag har saker att göra hela tiden. Förstår varför folk blir utbrända ibland :P


Tuesday

Dagen spenderades hos Valle med lille Milton, finns det någon sötare hund? Eller någon hund som fiser så mycket? haha De var riktigt trevligt att träffas igen men de känns inte direkt som att det var ett halvår sedan. När man inte har träffats på ett tag och sedan träffas så är det som att man adrig har varit ifrån varandra. Härligt.


Min älsta lillebror tar studenten på Fredag så vi har varit och handlat mat till det samt jag och Fredrik gjorde våra köttfärspajer som ska ätas då. 


Var även och besökte farfar som oppererades igår, han har bytt ut sitt knä. Han verkade uppåt och på allerten som vanligt, han var mest besvärad över att tv-dosan inte funkade som det skulle. Pappa trodde att hans glada humör kan bero på att han förmodligen är på smärtstillande som kallas morfin. Morfin är väldigt bra när man är sjuk och har ont :P

I morgon färgar vi ögonfransarna, spännande!


Hello Övik

Ligger i en säng och Fredrik i en annan, dock står den sängen brevid min så jag kan inte klaga. Det jobbigaste (och det enda jobbiga) att det är sommar och man flyttar tillbaka till Övik är just att flytta ifrån varandra. Man har bott ihop länge också ska man helt plötsligt inte göra det längre. Jag trivs desutom mycket bra i våran lägenhet. Den är helt fantastisk, särskillt när Fredrik också är där :D 

Idag ska jag träffa Valle, vilket är en av fördelarna med att flytta hem igen. 

Ett annat minus är clubbarna. Plattan har tydligen gått i KK och Statt är stängt (fast vem var på statt?) Tydligen så har Harrys sängt sin åldersgräns till typ 20 och O'Learys och Framnäs finns ju alltid. Så Övik är inte helt dött. Fast någon helg till Umeå för att shaka loss lite lär ju hända.

Annars hittar man väll andra saker att göra :P

 


Sa någon sommarlov?

ÄNTLIGEN! Känns så skönt att ha skrivit klart kompliteringen. Första året avklarat. Ett av tre år. En tredjedel. SKÖNT!

Det roligaste under året: 

Nollningen!

Sundsvalls resan

Förlovningen

Julen och nyår

Alla fester

Metallica

Bruce

Medusa utgång

Och en massa nya och bra kompisar!

Kan ju säga att jag redan saknar alla men sommaren går fort och vi syns snart igen!

Och Camilla måste komma och besöka Övik!

 


Borde Stina packa? (second time around)

Sitter och sliter med en komplitering som jag vill ha klar innan jag återvänder till Övik. Så mamma vi hinner inte till middagen. Men helgen var UNDERBAR!


Brode Stina packa?

JA! Om några timmar bär det av till Stockholm! Bruce here we come! Hoppas bara att planet lyfter och landar och att konserten inte blir inställd! Är lite skraj sedan Metallica ställde in. Sen får flyget inte vara försenat heller. Shit de är så mycket som måste klaffa för att det ska gå. Känner mig inte bara lite nervös. Men de ska bli så roligt! Längtar!!!!

Väntar bara på att Fredrik ska skriva klart tentan sedan, lunch and then we go!


Bamse?

Killarna har verklige slutat plugga, nu sjunger de bamse för fulla muggar :P


Pluggisarna x 2

Pontus, Fredriks kompis är här och pluggar med Fredrik, jag har blivit inskickad till datarummet för att inte störa dom. De är mycket hödljudda måste jag säga "JAG VET SVARET!" och så går det ett tag också tar andra personen i "Ha! TIO!". Förstår inte så mycket men de kanske inte är meningen. Får nog he igång ännu en film...

 


I'm in love!

Bara jag och alla tjejer som någonsin sett twilight! Såg just om filmen bara för att jag inte har något att göra och måste säga att den är rusktigt bra, MEN boken är bättre! Min lillebror har för stunden lånat den första boken vilket medför att jag inte kan läsa den. Har läst de andra tre böckerna minst två gånger var (ja jag vet, lite smått stalket varning). Men jag får bara inte nog av Twilight! Vill helst att de ska komma fler böcker och kan absolut inte vänta tills nästa film kommer ut i September. Är även mycket sugen på att se Watchmen samt Star Trek. Men vem har råd att gå på bio? Vågar ju inte ens ladda ner längre.....

 


Got food anyone?

Ibland orkar man inte, just nu orkar inte jag. Hemtentan är väll inte det värsta man har gjort, de är bara en fråga. Inte ens en hel fråga utan en b-del i en fråga som jag har hakat upp mig på. Men tänker ta det imorgon. Har ju till 5 på mig så känns inte som någon jättebrådska, i alla fall inte än. Tycker att tiden går för fort, insåg att det bär av till stockholm om bara två dagar. Känns lite som "Hej kom och hjälp mig!". Vad ska jag ta med mig till stockholm? Vad ska jag ha på mig i stockholm? Väldiga i-landsproblem men ibland får man faktiskt lov att ha lite i-landsproblem också. 

Jag och Fredrik förra Stockholmsresan på den japanska restaurangen. Lite blek man var ;)


Tiden går fort när man har roligt!

Dagen har spenderats hos Camilla. Hjälpte henne till bussen med hennes väskor, de var inte lätta direkt. Vet inte hur mycket grejor Camilla tog med sig hem men ska inte klaga då jag och Fredrik ska åka ner med bil för att vi har så mycket saker. Tiden bara rusar i väg och man vet inte riktigt vars man ska he sig. På Fredag ska vi dock he oss till Stockholm för Bruce och vi råkar ha en biljett över. Så de kan gå. Saknar Camilla redan men vi syns ju på lördag! Då är de "Welcome to the big city jungle"! Ska bli så kul! Ska även träffa Mads vilket jag har sett framemot sen förra stockholmsresan :d mera flumm åt folket!

 


Ojojoj! Vilken helg!

Helgen har varit hur bra som helst! Även om vi förlorade avrenda match i yran men de var så roligt! Fredagen avslutades lite väl snabbt av dverse olika skäl men de var kanske tur för att jag skulle orka med Whitesnake på lördagen. Också mycket roligt. Vi hängde i öltältet så att Annas mage och tillhörade bebe skulle slippas trängas. Fast om jag ska vara helt ärlig var det inte enda orsaken, tror inte att vi andra ville trängas heller. Vi såg ändå allt ifrån våra platser och ljudet var för högt ändå så. Sen sålde de caramel popcorn där! Jag blev så glad, har inte ätit de sen jag var i Beligen, så inte sedan 2006(?). Men de var riktigt gott, de är lite udda jag vet. Men man måste bara vänja sig så smakar de smaskens :P

Mom och Pops kom förbi en sväng igår och käkade lax, de var mysigt. Alltid roligt när de är på besök, speciellt när pappa har med sig presenter :D  (Tack pappa!)

Lite bilder:

Coola Emila!

Anna, Emma och Josefin!

Johan (som måste ha på sig byxor nästa år)

Jag efter attha brottats med locktången i en och en halv timme :P

Millisen var där och hejjade på!

David i äkta miami vice anda!

Och vattenflaskan med valfritt innehåll ;)

Jonas och Anna + 1

Freddie and me! 


RSS 2.0